FAQ

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen.

Hoe werkt Acetium®?

Acetium bevat GEEN nicotine. Toch heeft u 50% meer kans om te stoppen met roken ten opzichte van placebo!

Tabaksrook bevat acetaldehyde. Acetaldehyde komt via de rook in het speeksel en vervolgens via de bloedbaan in de hersenen. Acetaldehyde versterkt de verslavende effecten van nicotine en is bovendien een van de kankerverwekkende stoffen in sigarettenrook.

Door te zuigen op de Acetium Zuigtabletten tijdens het roken, komt langzaam L-cysteïne komt vrij uit de tablet in de mond. L-cysteine zorgt er voor dat tot 90% van de acetaldehyde uit speeksel wordt verwijderd. Hierdoor kan minder acetaldehyde de hersenen bereiken. Dit zorgt ervoor dat u 50% meer kans heeft om te stoppen met roken met Acetium ten opzichte van placebo.

Door Acetium® zuigtabletten te kiezen om u te helpen stoppen met roken, kiest u voor een nicotinevrije optie. Acetium® bevat geen nicotine en pakt daarmee de nicotineafhankelijkheid direct aan. De aanbevolen dosering is 1 zuigtabletten elke keer dat u een sigaret rookt.

Hoe lang moet ik Acetium® gebruiken? Is er een limiet?

Acetium zuigtabletten zijn ontworpen om te worden gebruikt tijdens het roken. Met andere woorden, de zuigtablet wordt gedurende de gehele tijd dat u rookt in uw mond gehouden. Indien nodig kunt u een tweede zuigtablet nemen tijdens het roken van dezelfde sigaret. Als u eenmaal bent gestopt met roken, zijn de zuigtabletten niet langer nodig. Het effect is alleen aanwezig wanneer Acetium wordt gebruikt tijdens het roken. Gemiddeld konden de rokers die deelnamen aan het onderzoek binnen 3-4 maanden stoppen.

Hoe snel kan ik stoppen met roken, met behulp van Acetium®?

In twee afzonderlijke onderzoeken was de gemiddelde tijd om te stoppen met roken met behulp van Acetium zuigtabletten iets meer dan 100 dagen. Voor sommige rokers werd het effect eerder bereikt (in een paar weken), terwijl anderen 6 maanden gebruik nodig hadden. 

Hoeveel Acetium® zuigtabletten kan ik dagelijks innemen?

De maximale dagelijkse dosering wordt bepaald door de zoetstof xylitol in de zuigtablet. Xylitol is een natuurlijke zoetstof en kan in hoge dosering tot diarree leiden. Door de maximale dagdosering van 40 zuigtabletten aan te houden, is de kans hierop erg klein. De  hoeveelheid van het actieve ingrediënt in de zuigtablet (langzaam afgegeven L-cysteïne) is zo laag dat het geen invloed heeft op de bepaling van de dagelijkse innamelimiet.

Kan Acetium® worden gebruikt door mensen jonger dan 18 jaar?

Acetium is alleen onderzocht bij volwassenen. Het effect op de effectiviteit en effecten van het
product op jongeren is niet onderzocht en wordt daarom niet aanbevolen.

Zijn er bijwerkingen van Acetium® zuigtabletten?

De concentratie van het actieve ingrediënt in de zuigtabletten is zo laag dat het geen bijwerkingen heeft als de gebruiksaanwijzing wordt aangehouden. Omdat de zuigtabletten echter een kleine hoeveelheid xylitol bevatten, kan overmatig dagelijks gebruik (meer dan 40 stuks) van de zuigtabletten bij sommige mensen laxerende effecten hebben. Er zijn geen andere bijwerkingen gemeld.

Wat zijn de ingrediënten in Acetium®?

Het actieve ingrediënt in de zuigtabletten is langzaam afgegeven L-cysteïne (een natuurlijk voorkomend aminozuur).

De overige ingrediënten in de zuigtabletten zijn de zoetstoffen xylitol en sorbitol. Daarnaast bevat het voor de smaak een rookaroma en een anijsaroma. Beiden gebalanceerd om de smaak van de sigaret niet in de weg te zitten.

Verder zitten er hulpstoffen als vulmiddel (tablet opbouw), namelijk magnesiumstearaat en siliciumdioxide.

De tabletten bevatten geen lactose, gluten of nicotine.

 

Hoe veel is het product getest?

Acetium is uitgebreid getest en de effectiviteit is in verschillende onderzoeken aangetoond. In die onderzoeken is ook de geschikte dosering getest. De effectiviteit van de Acetium Zuigtablet als hulpmiddel bij het stoppen met roken is gebaseerd op 2 grote onafhankelijke klinische studies die beide dezelfde resultaten hebben opgeleverd. In beide studies werd bevestigd dat de zuigtablet de zin in sigaretten geleidelijk verandert en het plezier van roken geleidelijk vermindert. En op een dag ben je vergeten dat je rookt!

Bevat de Acetium® zuigtablet allergenen?

Zoals bij alle producten die in tabletvorm worden gemaakt, bevatten Acetium zuigtabletten bepaalde hulpstoffen die nodig zijn om het actieve ingrediënt langzaam af te kunnen geven uit de zuigtablet. Deze hulpstoffen worden vaak gebruikt in voedingsmiddelen en allerlei andere producten. Een allergische reactie op dergelijke stoffen is zeldzaam maar niet onmogelijk. Als u bekend bent met allergieën voor de stoffen die als hulpstoffen in de zuigtabletten worden gebruikt, moet u het product niet gebruiken.

Werkt Acetium® met e-sigaretten?

Hoewel acetaldehyde wordt aangetroffen in de damp van e-sigaretten, zijn er geen studies uitgevoerd naar de effectiviteit van Acetium voor het stoppen met e-sigaretten. We kunnen daarom het gebruik van de zuigtabletten bij het stoppen met e-sigaretten niet aanbevelen.