Hoe te stoppen met roken?

Tabaksverslaving is een chronische aandoening, net zoals hoge bloeddruk of diabetes en brengt vele risico’s met zich mee. Stoppen met roken is daarom van groot belang voor de gezondheid. Momenteel zijn er een miljard rokers op de wereld. Het doel van gezondheidszorgbeleid en -wetgeving in de EU en de hele wereld is om in 2030 een niet-rokende- en nicotinevrije wereld te bereiken. 

Risico's van nicotine

Nicotine is een neurotoxine. Het verhoogt de hartslag, bloeddruk en samentrekking van het hart, oppervlakkige aderen en kransslagaders. Nicotine wordt snel opgenomen in de bloedbaan, maar het verdwijnt ook snel, dus is er een constante inname van nicotine nodig. Een nicotineverslaving ontwikkelt zich vrij snel. Rokers moeten de  nicotineconcentratie in hun bloed op een bepaald niveau houden door regelmatig te roken.

De nicotineconcentratie in het bloed is 's ochtends het laagst. Daarom wordt een ochtendsigaret door veel rokers als de belangrijkste van de dag beschouwd. Om normaal te functioneren, heeft een nicotine-afhankelijk lichaam een constante toevoer van nicotine nodig. Zodra het gebruik van nicotine eindigt, zullen ontwenningsverschijnselen verschijnen. 

Acetium® zuigtablet kan u helpen

Acetium is een zuigtablet die wordt gebruikt als hulpmiddel om te stoppen met roken. Acetium bevat geen nicotine. Volgens rokers die hebben deelgenomen aan het onderzoek, verminderde het gebruik van Acetium het plezier van roken en veranderde Acetium de smaak van sigaretten geleidelijk. Dit vergemakkelijkt het stoppen met roken en zorgt voor een geleidelijke afname van de zin in sigaretten. En op een dag ben je vergeten dat je rookt!

Wat is acetaldehyde?

Normaal speeksel bevat geen acetaldehyde. Tabaksrook bevat acetaldehyde. Acetaldehyde komt via de rook in het speeksel en vervolgens via de bloedbaan in de hersenen. Acetaldehyde versterkt de verslavende effecten van nicotine en is bovendien een van de kankerverwekkende stoffen in sigarettenrook.

Door te zuigen op de Acetium Zuigtabletten tijdens het roken, komt langzaam L-cysteïne komt vrij uit de tablet in de mond. L-cysteine zorgt er voor dat tot 90% van de acetaldehyde uit speeksel wordt verwijderd. Hierdoor kan minder acetaldehyde de hersenen bereiken. Dit zorgt er voor dat u 50% meer kans heeft om te stoppen met roken met Acetium ten opzichte van placebo.

Acetium® gebruik is veilig

Het gebruik van Acetium is eenvoudig, veilig en vrij van bijwerkingen als de gebruiksinstructie wordt gevolgd. De beste resultaten worden bereikt door de zuigtabletten regelmatig te gebruiken tijdens het roken gedurende een periode van 3-6 maanden. Geef niet op als u de gewoonte om te roken niet meteen kunt doorbreken.

Hoe te stoppen, met Acetium®

• Stel uzelf een doel en plan hoe u stopt met roken. Denk na over wat u gaat doen in plaats van roken. Bedenk van tevoren wat u gaat doen in een moeilijke situatie. Word gemotiveerd om te stoppen!
• Begin met het gebruik van Acetium zuigtabletten wanneer u rookt. Als een zuigtablet niet een hele sigaret meegaat, neem dan een volgende.
• Verminder het aantal sigaretten dat u elke week rookt naar het minst mogelijke dat u aan kunt, tot u slechts 2-4 sigaretten per dag rookt.
• Als uw nicotineverslaving sterk is en stoppen moeilijk voor u is, probeer het dan in een langzamer tempo te doen. U kunt bijvoorbeeld het aantal sigaretten om de week met twee sigaretten per dag verminderen.
• Wanneer u het effect van Acetium begint te voelen, en u voelt dat het plezier dat roken vroeger veroorzaakte wordt weggenomen, is het tijd om volledig te stoppen.
• Vertel uw omgeving dat u stopt met roken. Zij kunnen u meehelpen.
• Er bestaan stoppen met roken programma’s. Informeer hier naar bij uw (huis)arts.

Bestel Acetium® via onze webshop